Цьогоріч у Звенигородському лісгоспі заплановано відтворення лісів на загальній площі 120 га, із них 110 га заліснять навесні, решту ділянок – восени.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Лісовідновлення проводитимуть із власноруч вирощеного та заготовленого посівного й посадкового матеріалу. Для потреб цьогорічної лісокультурної кампанії у місцевих розсадниках виростили 700 тисяч штук сіянців основних та супутніх лісоутворюючих порід. Серед них головні породи – це дуб звичайний, сосна звичайна та горіх чорний. Крім того, звенигородські лісівники збільшують кількість деревних порід, тож висаджуватимуть також грушу лісову, модрину європейську, дуб червоний, липу, метасеквою.

Подбали звенигородські лісівники й про лісове насіння, загалом заготовили майже 6700 кг, із них 3989 кг – насіння дуба звичайного, 1810 кг – горіха чорного, 870 кг – дуба червоного, решта – це насіння аронії чорноплідної, ліщини ведмежої, черешні, груші, гледичії, клену несправжньоплатанового та ін.

Як наголошує директор Звенигородського лісгоспу Іван Бас, до проведення лісокультурної кампанії на підприємстві готові усі структурні підрозділи, і за сприятливих погодних умов звенигородські лісівники вже зовсім скоро розпочнуть посадкові роботи. Крім того, на підприємстві ще з осені було здійснено підготовку грунту на загальній площі 36 га.

Варто зазначити, що Звенигородський лісгосп також славиться великим вибором гарного декоративного посадкового матеріалу. Тож подбали лісівники й про якість і широкий асортимент декоративних рослин для озеленення. На розсадниках підприємства виростили понад 40 різновидів та готові реалізувати 50 тисяч саджанців.

Задля забезпечення попиту громадян на новорічні свята, звенигородські лісівники створять плантацію новорічних ялинок. Планують висадити сосну звичайну та ялину європейську на площі 1,5 га.