На Черкащині між населеними пунктами Дзензелівка та Маньківка незаконно вирубали 72 дерева, завдану шкоду екологи обрахували у понад 800 тисяч гривень.

Про це розповів начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков, передає ChesnoNews.

Про те, що невідомі вирубали дерева, екоінспекторам повідомив один із жителів села Дзензелівка.

Держінспектори Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області перевірили факт самовільної рубки дерев вздовж дороги між Дзензелівка та Маньківкою Черкаської області.

Там виявили незаконну вирубку 72-х дерев породи слива, черешня, груша, яблуня, ясен в адміністративних межах села Дзензелівка Маньківської ТГ у смузі відведення автомобільних доріг.

Унаслідок незаконної вирубки зелених насаджень, державі завдано шкоду на загальну суму 832 491 гривня 44 копійки (вісімсот тридцять дві тисячі чотириста дев’яносто одна гривня 44 копійки).

Оскільки осіб, що провели незаконну вирубку зелених насаджень на момент проведення огляду місця події, встановити не вдалося, усі матеріали за даним фактом направлено до Уманського районного управління поліції для проведення оперативно-розшукових та слідчих дій з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.