У Державному бюро розслідувань заявляють, що завершили досудове розслідування щодо колишнього депутата Черкаської міської ради Максима Шадловського, який організував замовне вбивство колишнього заступника міського голови Юрія Ботнара. Колишнього депутата звинувачують у закінченому замаху на організацію умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 4 та п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України). До суду направлено обвинувальний акт. Максиму Шадловському загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає ChesnoNews.

За даними правоохоронців, для реалізації задуманого Шадловський попросив свого знайомого допомогти вбити Ботнара, зокрема знайти виконавця майбутнього злочину. За це він пообіцяв 1500 доларів США.

“Замовник наполягав на тому, що вбивство має бути скоєно з особливою жорстокістю, наприклад, з використанням кислоти, а жертва обов’язково має страждати”, – зазначають у ДБР.

На етапі підготовки до злочину підозрюваний передав посереднику частину завдатку, загалом у сумі близько 500 доларів США, та обговорив із ним час та місце реалізації злочину, шляхи втечі і послідовність знищення доказів.

Зазначається, що вбивство мало відбутися під час особистої зустрічі Шадловського та Ботнара.

“Оскільки у визначений день вбивство не відбулося, депутат вирішив змінити попередній план. Тепер він вимагав, щоб виконавець катував жертву, відрізав йому частини плоті та розчленив його тіло. За це він підвищив суму винагороди до 2500 доларів США”, – ідеться у повідомленні.

У ході подальшої спецоперації правоохоронці створили обстановку виконаного вбивства. Шадловський під час зустрічі зі знайомим отримав від нього телефон, на якому містилися фотографії нібито мертвого Ботнара.

Переконавшись у смерті заступника міського голови, Максим Шадловський віддав ще 500 доларів США як оплату за вбивство і пообіцяв решту суми віддати пізніше. Після цього його одразу затримали.