У 2021 році вірус  «COVID-19» продовжує поширюватися, накладаючи свій відбиток на розвиток усіх галузей економіки, що, в свою чергу, стає перепоною у сприянні працевлаштуванню безробітних. Однак, навіть у період карантинних обмежень, весняно-польові роботи розпочинаються роботи ніхто не відміняв і саме зараз вони в розпалі.

Про це інформує Кам’янська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Зокрема, на Кам’янщині – знатному аграрному краї нашого регіону, найбільш затребуваними є працівники, професії яких мають відношення до сільського господарства.

До переліку найбільш затребуваних вакансій в І кварталі 2021 року увійшли:

  • трактористи – машиністи сільськогосподарського виробництва – 43 вакансії;
  • підсобні робітники – 25 вакансій;
  • дорожні робітники – 18 вакансій;
  • водії автотранспортних засобів – 14 вакансій.

На початок квітня лідерами у кількості поданих вакансій до Камянської районної служби зайнятості були: ТОВ «Олімп»  та ТОВ СП «Нібулон» філія «Кам’янка», проте вакансії з найвищою заробітною платою надходили від ФГ «Агро Скіф».

Довідково: з початку 2021 року 51 роботодавець поінформув Кам’янську районну філію Черкаського обласного центру зайнятості про потребу в укомплектуванні  вакансій. Завдяки співпраці зі службою зайнятості укомплектовано 189 вакансій з середнім розміром заробітної плати 7900 грн. Середня тривалість укомплектування вакансій для підбору працівників тривала 4 дні.