Перелік електронних сервісів Фонду постійно розширюється. Фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області закликають громадян користуватися сервісами «Електронна трудова книжка» та «Автоматичне призначення пенсії за віком».

Подання скан-копій трудової книжки дозволить створити умови для автоматичного призначення пенсії за віком, уникнути необхідності відновлювати інформацію у разі втрати паперової трудової книжки, спростить доступ до даних про стаж працівника для призначення виплат у випадку тимчасової втрати працездатності. Скан-копії електронних трудових книжок можуть подати і застраховані особи, і роботодавці.

Автоматичне призначення пенсії дає змогу заздалегідь подати відповідні документи про страховий стаж. Інформація про нього і сплачені внески зберігається в базі Пенсійного фонду України до настання пенсійного віку. Після його настання особа отримує повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення до сервісного центру Фонду. Однак людина все одно може обирати, йти до відділу обслуговування громадян чи подати заяву на призначення пенсії за віком автоматично через вебпортал.

Цими сервісами через вебпортал електронних послуг Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) із ключем кваліфікованого електронного підпису скористалося вже понад 17 тисяч жителів області.