У пам’ять про загиблих захисників сучасної України в Черкасах висадили молоді дерева. Відтепер 20 кленів сорту Royal Red та один платан прикрашатимуть газон уздовж вулиці Святотроїцької між Хрещатиком та бульваром Шевченка.

Про це розповідає пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Меморіальну акцію в такий спосіб у Черкасах поєднали із всесвітньою ініціативою «Greening of the Planet», під час якої в 103 країнах світу за один день з’явиться мільйон нових дерев.

Саджали дерева міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава разом із матерями й дружинами загиблих на фронті жителів Черкас.

— Ми всі в неоціненному боргу перед тими, хто залишив звичне спокійне життя, свої сім’ї й став на захист рідної держави, — прокоментував Анатолій Бондаренко. — Сьогодні ми зробили одночасно дві добрі справи. Ці дерева завжди нагадуватимуть і нам, і нашим дітям про те, якою ціною дається мир…

Дружина загиблого Олена Ложешнікова подякувала міському голові за підтримку та втілення ідеї в життя. Жінка нагадала: за кілька днів минає рівно сім років від початку бойових дій.

— Пам’ять — це те, що залишається в нас від людини, яка пішла з життя назавжди, — прокоментувала жінка. — Наші чоловіки не просто виконали свій військовий обов’язок, вони зробили важливий і цінний вчинок для всіх українців.

Як пояснив начальник відділу екології Черкаської міської ради Володимир Гусаченко, за всіма посадженими деревами доглядатиму фахівці. Їх поливатимуть та підживлюватимуть добривами.

Нагадаємо, загалом у межах глобального проекту «Greening of the Planet» в Черкасах упродовж тижня з’явиться 700 нових насаджень.

Саджатимуть їх на вулицях Академіка Корольова, 30-річчя Перемоги, Олексія Панченка, Надпільній, Благовісній, Онопрієнка та Гагаріна, а ще – в парку «Молодіжному» (неподалік Долини троянд), та в Дахнівському лісопарку. Міські вулиці прикрасять нові клени п’яти сортів, липи, катальпи, глід рожево-квітковий, платани, ялини й сосни.