Дим, полум’я та рев техніки – у Дахнівському лісництві відпрацьовували послідовність дій у разі виникнення масштабних лісових пожеж. Залучали до тактико-спеціальних навчань усі профільні служби та їхню техніку.

Такі заходи, відзначив голова облдержадміністрації Олександр Скічко, дозволять службам бути в тонусі та миттєво реагувати на реальні виклики, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Лише цього року в екосистемах області виникло 112 пожеж на 181 га. Їх ліквідували на ранніх етапах. На базі 26 діючих пожежних станціях працюють 31 пожежний  автомобіль, 1 пожежний трактор на базі Т-150, 50 мотопомп на базі автомобілів УАЗ, ГАЗ, Форд та іншій пристосованій техніці, 17 пожежних модулів. У лісництвах сформовані пункти накопичення пожежного інвентарю, а в місцевостях, де переважають хвойні насадження, встановлені 14 телевізійних систем спостереження.– Минулий рік показав, що, зважаючи на будь-які фактори – людські, технічні, комунікаційні, – у випадку з пожежами матимемо руйнівні наслідки, – наголосив Олександр Скічко. – Тому важливо бути готовим до миттєвої реакції у разі виникнення, навіть, невеликої пожежі. В ОДА ми спілкувалися з керівниками обласного управління ДСНС та управління лісового та мисливського господарства щодо гасіння лісових пожеж. Черкащина має шалену кількість лісових насаджень і ми зобов’язані забезпечити гідну реакцію на ту чи іншу ситуацію. Вдячний кожному, хто причетний до роботи в лісах.

На навчаннях використали техніку від малої до найбільшої. За легендою, гасили масштабну лісову пожежу. Насамперед, уклали мінералізовану смугу, а потім взялися за гасіння загоряння. Наостанок, ліквідували завали завдяки інженерній машині розгородження ІМР-2М на базі танку Т-72, який також використовують для прокладання шляхів в умовах масових руйнувань або бойових дій, гасіння лісових пожеж.

Найчастіше причиною загорянь є людський фактор, відзначають в ДСНС області. Тож закликають громадян бути обачними та обережними на природі.