Працівники поліції задокументували факт незаконного рибного промислу. Знаряддя лову та рибу вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 249 Кримінального кодексу України.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Працівники поліції продовжують проводити відпрацювання території Черкаської області з метою виявлення осіб, які здійснюють незаконний вилов риби в період нерестової заборони.

Вчора, 13 квітня, під час відпрацювання в адміністративних межах села Тіньки, на річці Дніпро начальник сектору превенції Черкаського районного управління поліції відділу поліцейської діяльності № 2, дільничні офіцери поліції та працівники рибоохоронного патруля виявили чоловіків, які за допомогою месинової сітки здійснювали незаконний вилов риби.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Зловмисниками виявилися  34-річний та 32-річний жителі села Тіньки. У правопорушників правоохоронці вилучили автомобіль, месинову сітку та рибу: плотва-124 шт, лящ-1 шт, карась-1 шт, густера-10 шт, синець-5 шт.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Поліція нагадує, що на території країни триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. За порушення Правил рибальства під час нерестової заборони, особи несуть як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Правоохоронці звертаються до громадян у разі виявлення фактів браконьєрства на водоймах повідомляти про  них до поліції за телефоном 102.