Голова Черкаської районної ради Олександр Василенко разом із депутатом Черкаської районної ради Андрієм Дзюбою, деканом факультету харчових технологій та сфери обслуговування Черкаського державного технологічного університету Ларисою Чепурдою, радницею голови районної ради Людмилою Дорошко, викладачами та студентами цього університету, активними громадянами днями здійснили пробний, перший прохід туристичним маршрутом по Мошногірському парку.

Про це інформує пресслужба Черкаської районної ради, передає ChesnoNews.

Учасники заходу розпочали свою ходу від санаторію «Мошногір’я», потім перейшли до Святославової вежі, звідки маршрут проліг по вершині Мошногірського хребта до Софіїного стовпа. Опісля оглянули Скіфські кургани, далі попрямували до місця, де на початку ХІХ століття був розташований звіринець з ламами та верблюдами, побували біля так званої «Брами» – входу в парк, оглянули місце, де стояв палац М. С. Воронцова, та бесідку Ротонду.

Таким чином учасники заходу проклали туристичний маршрут «Алеями Мошногірського парку М.С.Воронцова», створили туристичну навігацію та визначили перелік місць, де необхідне розташування знаків та вказівників для майбутніх туристів.

Оглядаючи історичні пам’ятки та краєвиди місцевості, можна було зануритися в далеке ХІХ століття та перейнятися історичними перипетіями того часу, відчути себе частинкою минулої епохи.

Загалом учасники заходу отримали неабиякі позитивні емоції від побаченого, заряд бадьорості і енергії та пізнали багато цікавого і незнаного до сьогодні.

В подальшому домовлено у тісній співпраці з представниками Черкаського державного технологічного університету, Центру дитячої та юнацької творчості Мошнівської сільської ради, активних громадян продовжувати роботу в напрямку розбудови та впровадження туристичного маршруту «Алеями Мошногірського парку М.С.Воронцова».