50 саджанців берез та каштанів днями висаджено у парку імені Тараса Шевченка у Чигирині. Саджанці, які виділило місцеве лісове господарство, висадили на місцях, де було знесено аварійні дерева – оскільки парку більше 100 років, настав час його оновлювати.

– Цей парк є пам’яткою садово-паркового мистецтва, – розповідає начальник відділу ЖКГ та землеустрою Чигиринської міської ради Вадим Ліщенко.- Названий на честь Тараса Григоровича Шевченка, якому у парку встановлено погруддя. Говорять, що тут дійсно бував і Тарас Шевченко, і Пантелеймон Куліш, і Леся Українка, і Лариса Косач. Тож парк є дійсно нашою гордістю і ми його оновлюємо відповідно до  висновків вченої ради Національного дендропарку “Софіївка” НАН України. Вони надають свої рекомендації відповідно до стану і віку дерев.

Також, у рамках місячника із весняного благоустрою, громада висадила 100 саджанців горіхів (і навіть фундуку) у Чигирині та кожному з сіл громади. Догляд за всіма молодими деревами вестимуть старости (у селах) та комунальне підприємство (у Чигирині).

Оксана Савіцька