Опалювальний сезон 2020/21 року підійшов до завершення на всій території області. Рішення про його закінчення ухвалюється безпосередньо органами місцевого самоврядування.

Про це інформує Департаменту інфраструктури та ЖКГ Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Наразі вже розпочинається підготовка до наступного опалювального сезону, а регіонам доручено до кінця квітня надати планові показники з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону 2021/22 року.

Звертаємо увагу споживачів, що станом на 01.03.2021 рівень оплати за комунальні послуги населення Черкаської області становить лише 80 %, зокрема за послуги з теплопостачання – 77 %, водопостачання та водовідведення – 89 %.

Сума заборгованості населення області перед надавачами комунальних послуг досягла 456,5 млн грн (за тепло – 372,5 млн грн та – 84,0 млн грн за послуги з водопостачання та водовідведення). Це – обігові кошти підприємств, які вони мали б направити на якісну підготовку об’єктів до нового опалювального сезону.

Вчасна та регулярна оплата за комунальні послуги – це насамперед інвестиції у власний комфорт, особливо під час опалювального сезону!