Продовжується ямковий ремонт деформацій покриття на дорогах державного значення Черкаської області. З початку 2021 року підрядні організації Служби автомобільних доріг у Черкаській області ліквідували понад 25 тис. кв. метрів ямковості.

Про це інформує пресслужба САД, передає ChesnoNews.

З настанням сприятливих погодних умов дорогами державного значення виконують роботи з ліквідація руйнувань покриття традиційними методами – гарячою асфальтобетонною сумішшю та із застосуванням повітряно-струменевої технології.

Ямковий ремонт здійснюється на автомобільних дорогах міжнародного, національного, регіонального значення:

М-05 Київ – Одеса, М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка,
Н-01 Київ – Знам’янка,
Н-02 /М-06/ — Кременець — Біла Церква — Ржищів — Канів — Софіївка,
Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь,
Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, Р-04 Київ – Фастів – Біла Церква – Тараща – Звенигородка,
Р-09 Миронівка – Канів, Р-10 /Р-09/ – Черкаси – Чигирин – Кременчук,
Р-64 Ківшовата – Шушківка – Лисянка – Моринці – Шевченкове – Тарасівка – /Н-16/,
Р-71 Одеса – Іванівка – Ананьїв – Піщана – Хащувате – Колодисте – Рижавка – /М-05/ та на автодорогах територіального значення.

Роботи з ліквідації ямковості – це тимчасовий вимушений захід, який застосовується для усунення деформацій покриття, для забезпечення безпечного руху автотранспорту та захисту дорожнього одягу від подальшого руйнування до початку капітального або поточного середнього ремонтів.

Окрім ліквідації ямковості дорожники встановлюють нові та замінюють старі дорожні знаки, ремонтують металеве бар’єрне огородження, кронують дерева для покращення видимості, вичищають чагарники та вирубують порослі вздовж автошляхів, прибирають сміття та стихійні сміттєзвалищв у смугах відведення автодоріг, прибирають наносний ґрунт під бордюрами.