У Головному управлінні національної поліції в Черкаській області віднині працює ситуаційний центр. Тепер пильнувати за порядком на вулицях міста можна в режимі реального часу.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради, передає ChesnoNews.

Ситуаційний центр відрили в межах обласної програми “Безпечна Черкащина”. На його створення загалом спрямували 6,5 млн грн.

Наразі в поліції облаштували серверну, доступ до якої мають тільки два працівники, та ситуаційну кімнату для трьох користувачів. У ній встановили комп’ютерну техніку та відеостіну, яка передає зображення з понад 200 камер.

Як розповів заступник начальника ситуаційного відділу ГУНП в області Дмитро Погибко, кожен користувач системою відображається в електронному журналі. Там же фіксуються і всі дії: можна побачити, хто їх вчиняв та з якого комп’ютера.

– Жоден витік інформації із системи – неможливий. У ній працюють інспектори-аналітики ситуаційного центру ГУНП в області. На сьогодні система включає номерні та оглядові камери спостереження, є потреба в нарощуванні їхньої кількості, – зауважив заступник начальника ситуаційного відділу ГУНП в області Дмитро Погибко.

За його словами, система дозволить прискорити розкриття злочинів та попереджатиме їх, оскільки може розпізнавати обличчя. Здійснюватиме контроль автомобільних доріг задля недопущення руйнування покриття через рух вантажівок та пильнуватиме за швидкісним режимом на вулицях міста. Нині в області 1471 камер, із них 31 номера та 171 оглядова.

Працівники ситуаційної кімнати можуть розпізнавати та перевіряти державні номерні знаки автомобілів.