Десять перспективних науковців Черкащини відтепер преміюватимуть. Обласні депутати підтримали запровадження премії молодим дослідникам. Щороку присуджуватимуть десять таких мотиваційних виплат у розмірі 10 тисяч гривень.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Преміюватимуть за вагомі наукові здобутки при проведенні фундаментальних і прикладних наукових досліджень, актуальні науково-технічні розробки. Претендентами на присудження премії можуть бути наукові та науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники закладів вищої освіти Черкащини.

– Наука сьогодні є рушійною силою поступального розвитку суспільства як для нашого регіону, так і для всієї України, – зазначила заступниця начальника обласного управління освіти і науки Оксана Сімушіна. – Черкащина має значне наукове минуле і велике наукове майбутнє, нині діючі наукові школи, що здобули світове визнання та амбітних креативних молодих науковців. Сьогодні в регіоні самовіддано працюють майже 3,2 тис науково-педагогічних працівників. Науково-педагогічну діяльність здійснюють 257 докторів наук, 200 професорів та 1 207 кандидатів наук. Преміювання науковців значно підвищить престиж такої діяльності в області. Спільними зусиллями ми повинні надати імпульс для подальшого розвитку науки в регіоні, створити всі необхідні умови для роботи молодих науковців.