Інноватори, лідери і абсолютні переможці. Троє педагогів області здобули переможні місця всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2021».

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Вчитель української мови та літератури Черкаського гуманітарно-правового ліцею Черкаської міської ради Катерина Молодик стала абсолютною переможницею у номінації «Українська мова та література». Вона має 6 років педагогічного стажу. У своїй педагогічній практиці керується саме принципом інноваційності й відкритості до змін. Як молодий учитель, сама має бути учнем, відзначає вона: виходити із зони комфорту, вдосконалювати професійні компетентності, розвивати творче мислення.

Алла Левченко, учитель математики Тальнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, увійшла у п’ятірку кращих учителів математики України (ІV рейтингове місце). Має понад 27 років педагогічного стажу. Свою роботу будує як процес співпраці з учнями, діяльність спрямовує на розвиток в учнів логічного, критичного, творчого мислення  та  успішно працює над ідеєю «Розвиток творчих здібностей та пізнавальної самостійності учнів шляхом застосування інтерактивних методів навчання математики».

«Вчителем-інноватором» за інтеграцію у трудовому навчанні став Микола Цимбал, учителя трудового навчання Черкаської гімназії № 9 імені О.М. Луценка. Увійшов у 12-ку кращих зі всієї України. Микола Цимбал зумів змінити ставлення до викладання праці хлопцям в гімназії. Він спостерігає за новаціями у світі й застосовує цікаві методи та форми роботи у своїй учительській діяльності. Учитель за підтримки адміністрації та влади перетворив старий радянський кабінет праці у справжню лабораторію сучасних технологій.

Близько 5 років, коли гімназія отримала перші набори з робототехніки, Микола Цимбал захопився цим напрямком і живе ним весь цей період. Він підготував чимало дітей для участі на чемпіонаті FLL, у змаганнях роботів з сумо, слалому, у робофутболі, «dragrace», «чорній лінії», «врятувати ведмедя», WeDO 2.0 та Всесвітній олімпіаді з робототехніки WRO.

Щорічний всеукраїнський конкурс «Учитель року» започаткували 29 червня 1995 року.Організатором конкурсу є Міністерство освіти та науки України та Інститут модернізації змісту освіти.

Метою конкурсу визначено, зокрема, популяризацію кращих педагогічних здобутків і професійної майстерності. Переможцям присвоюється звання «Заслужений вчитель України».