Служба безпеки України викрила посадовців комунального підприємства Черкаської районної ради на розкраданні ввірених їм на зберігання корисних копалин.

Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За інформацією слідства, посадовці організували незаконну реалізації масштабних партій піску комерційним структурам. З метою приховати справжні обсяги торгівлі ділки вносили у бухгалтерську документацію недостовірні дані щодо об’ємів продажу корисних копалин. Гроші отримували готівкою.

За попередніми оцінками сума збитків становить понад 1,6 мільйона гривень. Правоохоронці провели невідкладні слідчі дії у офісі комунального підприємства та вилучили фінансово-бухгалтерську документацію, яка підтверджує функціонування протиправної оборудки. У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.180640294_1104124600093630_5383405540083084258_n

Документування оборудки проводилось співробітниками УСБУ в Черкаській області під координацією Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України та процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.