У Черкасах місцева комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про пом’якшення деяких карантинних обмежень з 6 травня.

Про це інформують у Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської раді, передає ChesnoNews.

Навчання з використанням дистанційних технологій у закладах загальної середньої освіти, позашкільної, початкової мистецької освіти міста, — продовжується, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1 – 4 класів закладів загальної середньої освіти, а також осіб, які беруть учать у заходах з оцінювання якості освіти. Рішення про перехід у звичайна режим навчання буде прийматись окремо.

Так, із завтрашнього дня у місті дозволяють:

  • Діяльність закладів фізичної культури і спорту всіх форм власності, у тому числі проведення навчального тренувального процесу в спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних школах олімпійського резерву, дитячо-юнацьких спортивних школах, школах вищої спортивної майстерності, комунальних підприємствах спортивного спрямування, спортивних залів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, за умови перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 20 кв. м. загальної площі приміщення та неухильного дотримання відповідних санітарних норм і протиепідемічних заходів або більше 10 осіб на відкритій території, при дотриманні протиепідемічних заходів.
  • Проведення спортивних заходів (змагань, пробігів, турнірів тощо) за участю не більше однієї особи на 20 кв. м. загальної площі приміщення з дотриманням між учасниками фізичної дистанції не менше як 1,5 метра та без участі глядачів за умови дотримання відповідних санітарних норм і протиепідемічних заходів. Змагання проводити без глядачів та за умови одночасного перебування в місці змагань не більше 20 спортсменів.
  • Проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників.
  • Діяльність басейнів за умови одночасного перебування не більш двох осіб на одній доріжці для індивідуальних занять або не більше чотирьох осіб для спортивно-тренувальних груп та відвідування басейнів спортсменами національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних норм і протиепідемічних заходів.