У Чигиринській громаді уже реалізували більшість проектів громадського бюджету. Днями громада втілила другий із трьох проектів-переможців. І планує створити мобільний кінотеатр просто неба.

– Втілено проект «Облаштування дитячого майданчика по вулиці Житловий масив в с.Стецівка».  Саме в  цій частині села проживає понад 50 діток,  які до цього часу не мали місця для дозвілля та активного відпочинку, – розповідає заступник Чигиринського міського голови Валентина Алєксєєвець. – За кошти місцевого бюджету (майже 50 тисяч гривень) проведено закупівлю та встановлення елементів дитячого ігрового майданчика. Сьогодні тут вже людно, гамірно, дітки збігаються з усіх вулиць покататися на каруселях.

Крім того, завершено реалізацію проєкту по встановленню вуличного відеоспостереження на території дитячо-спортивного майданчику «Раді Вас Бачити» в селі Галаганівка, що дає можливість діткам безпечно проводити дозвілля.

Нині триває формування тендерної документації  по третьому проєкту  – «Мобільний кінотеатр просто неба – пориньмо у світ зірок разом» – для проведення закупівлі.

– У нашій громаді уже рік діє цільова програма щодо бюджету участі, розрахована на 2 роки, – констатує начальник відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій Чигиринської міської ради Олена Яковенко. –  На перший конкурс подано 10 проєктів, за результатами голосування перемогу отримали такі проекти як «Мобільний кінотеатр просто неба – пориньмо у світ зірок разом» (у категорії великих проєктів – 100 тис. грн.); «Облаштування дитячого майданчика по вулиці Житловий масив у с. Стецівка»; «Вуличне відеоспостереження на території дитячо-спортивного майданчику «Раді Вас Бачити» у с. Галаганівка (у категорії малих проєктів, до 50 тис.грн.)

Із  квітня цього року у громаді стартує  інформаційна кампанія щодо  конкурсу «Бюджет участі – 2022», що триватиме до кінця травня.  А вже із 3 червня 2021 почнуть  приймати  проєкти, що дадуть можливість кожному жителю нашої громади  взяти участь у покращенні життя у ній.

Оксана Савіцька