Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що Україна вийшла з третьої хвилі пандемії коронавірусу.

“Нарешті можу констатувати, що ми вийшли з третьої хвилі пандемії. З завтрашнього дня в Україні не залишиться жодного регіону з червоним рівнем епіднебезпеки. Сьогодні відбудеться  засідання комісії ТЕБ та НС і вже завтра виведемо Сумську область” – відзначив міністр.

За його словами, це були надзвичайно складні 2 місяці: “Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли втримати ситуацію під контролем”.

Степанов повідомив, що третя хвиля забрала найбільше життів проти перших двох. Перші тижні вірус розвивався “шаленими темпами”, кінець березня й початок квітня були найпіковішими.

“Усвідомлювали, що нам може не вистачити кисню, щоб забезпечити всю країну. Потужності на Львівському хімічному заводі не витримували та в якийсь момент частина виробничих потужностей зупинилась. Проте за ніч вдалося їх відновити. Ми весь тиждень у цілодобовому режимі розподіляли кисень по медзакладах і не залишили без кисню жодного”, – розповідає глава МОЗ.

Степанов наголосив, що попри покращення ситуації зараз “надзвичайно важливо” не розслаблятися, а продовжувати дотримуватися протиепідемічних правил на вихідних.