Річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначає Черкащина. Урочистості з цієї нагоди відбулися в обласному центрі. Учасники вшанували полеглих у Другій світовій та сучасних оборонців, які бережуть Україну на Сході.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Крім того, слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів.

– Сьогодні познайомився зі справжніми Героями – із ветеранами Другої світової війни, які проживають на Черкащині. Їм усім – далеко за 90, але вони все ще молоді! Запитую: «як живете – можливо, щось потрібно, чимось допомогти?». І всі твердо відповідали: «У нас все є, нам нічого непотрібно. Головне, щоб ви були здорові, щасливі, і щоб панував мир на нашій землі. Для нас це – найважливіше». Вони дуже міцні й стійкі. Зі сталевими цінностями й принципами. З високою честю. З глибокою гідністю. Вони – істинні Герої! Спасибі нашим ветеранам за те, що вони ще є. За уроки життя і Перемоги! Любимо, пам’ятаємо, пишаємося! – зазначив очільник області Олександр Скічко.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська Росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже шість років і ми не маємо права програти, бо, як і три чверті століття тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє.