Традиційне щомісячне відзначення кращого спортсмена та тренера Черкащини триває. У квітні на перемогу претендували семеро кандидатів. Кращим визнали гімнаста Іллю Ковтуна.

Про це інформують у відділенні НОК України у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Олімпійський осередок відзначить гімнаста та його тренерку Ірину Надюк грошовою премією.

Зокрема, перетндували на звання кращиго у квітні триатлоністка Дарія Бережна, фехтувальники Олександр Каракай і Богдан Платонов, велоспортсмен Віталій Новаковський, гімнаст Ілля Ковтун та борець Олександр Примаченко.

Майстер спорту України міжнародного класу Ілля Ковтун здобув низку нагород на чемпіонаті України та чемпіонаті Європи. Гімнаст виборов чотири «золота» і «бронзу» на своєму першому дорослому чемпіонаті України, який відбувся в місті Кропивницький. Спортсменові вдалося стати абсолютним чемпіоном із гімнастичного багатоборства, вибороти перше місце у вільних вправах, у кінь-махах, на паралельних брусах та здобути «бронзу» з опорного стрибка. Ілля також виборов «бронзу» на своєму першому дорослому чемпіонаті Європи у Швейцарії. У фіналі з багатоборства він став третім у Європі. На цих двох чемпіонатах він набрав 3575 очок. Спортсмен – вихованець Школи вищої спортивної майстерності, його тренер – Ірина Надюк.

Кандидат в майстри спорту України Світлана Марусенко виборола два «золота» на Кубку України з легкої атлетики, що відбувся в м. Кам’янець-Подільський. Спортсменка стала кращою з метання ядра та метання диска. Її результат – 300 очок. Тренує вихованку Школи вищої спортивної майстерності Олександр Іваненко.

Майстер спорту України Олександр Каракай взяв участь у чемпіонаті України з фехтування (шабля) в місті Київ. Він виборов друге командне місце та третє особисте місце. Олександр набрав 450 очок, його тренер – Людмила Шкалікова.

Майстер спорту України Богдан Платонов також став учасником чемпіонату України з фехтування (шабля). Він став другим в командних змаганнях та третім в особистих. Богдан набрав 450 очок, підготувала його Людмила Шкалікова.

Майстер спорту України Дарія Бережна на відкритому чемпіонаті України з триатлону серед юніорів, що відбувся у Львові, виборола друге особисте місце. «Срібло» здобула спортсменка й на чемпіонаті України з триатлону в естафетах у приміщенні, командному чемпіонаті України з триатлону серед ДЮСШ, СДЮСШОР, ШВСМ в Мелітополі. Її результат – 280 очок. Тренує спортсменку Костянтин Федоров.

Майстер спорту України Віталій Новаковський став учасником відкритого командного чемпіонату України у багатоденній гонці (чоловіки) з велосипедного спорту (шосе) на Львівщині. Він у складі команди виборов друге місце змагань. Його результат – 100 очок. Тренує спортсмена Віталій Степаненко.

Майстер спорту України Олександр Примаченко виборов перемогу на чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед юніорів, що відбувся в Тернополі. Також спортсмен здобув друге місце на чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед спортсменів до 23 років в місті Суми. Олександр – вихованець КДЮСШ «Вікторія», його результат – 275 очок. Підготував спортсмена Сергій Примаченко.