Кіберполіція нагадує про важливість використання складних, багатосимвольних паролів для покращення захисту конфіденційних даних.

При створенні акаунту в соціальних мережах, реєстрації в інтернет-магазинах або додатках у смартфонах, необхідно вказувати пароль – так працює будь-яка система авторизації. Конфіденційність приватних даних не надійно захищена, якщо пароль є нестійким до зламу. Наприклад, такі комбінації, як «123456», «11111», «qwerty», «рassword», «abc123», хакер може зламати за лічені секунди.

Надійний пароль має містити не менше 8 символів і складатися з літер верхнього та нижнього регістру, цифр і спеціальних символів. Пароль має бути оригінальним для кожного облікового запису і потребує негайної зміни у разі підозри щодо його компрометації.

Рекомендуємо не використовувати як пароль ім’я, прізвище, номер телефону, дату народження тощо. Крім того, краще утриматися від фраз зі щоденного вжитку: назв книг, відомих цитат, текстів пісень.

Не варто зберігати пароль у відкритому вигляді біля комп’ютера та надсилати його у месенджерах. На випадок якщо пароль хтось вгадає або викраде, додатковий рівень безпеки для ваших облікових записів – це двофакторна автентифікація: вмикайте її всюди, де є така можливість.

Для створення складних паролів також можна використовувати сервіси генерації паролів, як-от на сайті кіберполіції:  https://www.cyberpolice.gov.ua/generate-password/.