За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито та припинено незаконне виготовлення та збут алкогольних напоїв, що можуть становити загрозу для життя і здоров’я людей, під виглядом торгової марки одного із виробників слабоалкогольних напоїв м. Черкаси (ч. 3 ст. 204 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Під час обшуків у мережі магазинів і на виробничих потужностях виробника слабоалкогольних напоїв, який використовує відповідну торгову марку, 12-13.05.2021 правоохоронцями виявлено та з незаконного обігу вилучено обладнання для незаконного виробництва, розливу й фасування алкогольних напоїв, сировину для нього, різноманітні ароматизатори, тару, етикетки для її маркування, а також майже 0,9 т готової для збуту незаконно виготовленої алкогольної продукції, розфасованої в скляні пляшки об’ємом від 0,1 л до 1 л, для реалізації населенню під виглядом, відповідно до етикеток, рому, віскі, настоянок, а також інших видів алкогольних напоїв міцністю від 38% до 43%.

На цей час триває проведення слідчих і процесуальних дій, спрямованих на виявлення та фіксацію всіх обставин вчинення кримінального правопорушення та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими СУ ФР ГУ ДФС у Черкаській області, за матеріалами  УБФЗ ГУ ДФС у Черкаській області.