Щороку навесні розпочинається наймасштабніше прибирання територій населених пунктів. Проведення щорічних тимчасових робіт за сприяння обласної служби зайнятості з екологічного захисту навколишнього середовища та упорядкування територій стало доброю традицією, що відображає активну життєву позицію і прагнення не на словах, а на ділі дбати про чистоту навколишнього середовища.

Про це інформує Маньківська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, «Акція Благоустрою» має на меті, перш за все, докорінно змінити ставлення населення до питання покращення довкілля та санітарного стану територій, на яких вони проживають. Таким чином, проводиться ціла низка заходів з благоустрою, покращення санітарного стану довкілля та озеленення населених пунктів.

Активну участь щодо залучення безробітних осіб в цих заходах беруть фахівці Маньківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Після узгодження з очільниками територіальних громад часу та місця проведення робіт з благоустрою, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з безробітними щодо участі в таких заходах.

За попередніми даними близько 50 осіб, які перебувають на обліку в Маньківській районній філії уже взяли участь у таких роботах на благодійній основі.

На сьогодні ще триває робота, проте уже можна зробити висновки, що небайдужі громадяни активно долучаються до підтримки чистоти і порядку в громаді, поліпшують стан довкілля, проводять озеленення територій населених пунктів після зимового періоду. Зокрема, проводять санітарне прибирання кладовищ, обелісків, пам’ятників загиблим воїнам тощо. Адже чистота громади – справа спільна для всіх і кожного, та показник культури мешканців, які проживають у ній!