Сьогодні вночі по оселі депутата Черкаської міської ради та директора КП “ЧЕЛУАШ” Олексія Мельника кинули дві запальні суміші. Підпалити будинок намагалися о першій годині. 

Про це Мельник розповів журналістам, передає ChesnoNews.

– Це просто збіг обставин: я саме не спав, безсоння. Почув, що на вулиці щось розбилося двічі. Минула тільки хвилина, поки я вийшов на вулицю – уже горіла стіна будинку і альтанка, що поруч, – згадує Олексій Мельник.

Вогонь все ж пошкодив стіну, альтанку й меблі, які в ній.

– Пов’язую це тільки з професійною діяльністю. Особистих конфліктів у мене немає. Політичних теж, – коментує Мельник.

У помешканні у момент інциденту перебувала також дружина обранця та двоє малих дітей.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав правоохоронні органи розслідувати інцидент. Про це він повідомив у коментарі виданню Zmi.ck.ua.

“Відверто обурений та стурбований діями невідомих зловмисників, які сьогодні вночі скоїли напад на помешкання депутата міської ради, директора комунального підприємства “ЧЕЛУАШ” Олексія Мельника. Закликаю правоохоронні органи оперативно та об’єктивно розслідувати цей інцидент. Ми живемо в правовій європейській державі, де життя, свобода й здоров’я людини є найвищою цінністю”, – сказав він.

Наразі за фактом замаху на пошкодження майна депутата Олексія Мельника слідчими Черкаського районного управління поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Черкаській області.

Зараз правоохоронці проводять комплекс слідчих і розшукових дій, спрямованих на встановлення всіх обставин події та осіб, причетних до скоєння правопорушення. Тривають слідчі дії.