Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило рейтинговий перелік проектів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, що взяли участь у відборі в рамках проекту #ВеликаРеставрація у межах президентської програми #ВеликеБудівництво. Від Черкащини таких – 10.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Відбір проектів був проведений експертною групою (радою) шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування рейтингу проектів. Об’єкти обрані по всій території України.

Загалом у першому відборі взяли участь 211 проектів. До програми допущено 109 проектів. Їх перелік сформований з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів, а також середньою оцінкою проекта (першими у переліку зазначені проекти, які набрали найбільшу суму балів).

Від Черкащини до рейтингу потрапили:

Наказ Міністерства культури та інформаційної політики України із затвердженим переліком об’єктів зі списку, які відповідно до рекомендації експертної групи (ради) будуть першочергово реалізовані в рамках проекту “Велика Реставрація”, найближчим часом буде опубліковано на офіційному веб-сайті МКІП.