У рамках поглиблення співпраці відбулася робоча зустріч директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з генеральним директором товариства з додатковою відповідальністю «Золотоніський маслоробний комбінат» Сергієм Решетняком.

Про це розповідає Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

У ході розмови Григорій Дендемарченко відзначив, що враховуючи вимоги часу, у службі зайнятості запроваджено низку важливих законодавчих та функціональних змін. Це сприяло оптимізації наданню послуг, зокрема прискорило процеси діджиталізації щодо оперативного задоволення кадрових потреб роботодавців.

«Сьогодні у роботі наших фахівців використовується адресний підхід та рекрутингові засади, забезпечується широка доступність безоплатних послуг, зокрема, завдяки інноваційним онлайн сервісам, мета яких зробити послуги максимально доступними та комфортними. У період карантинних обмежень актуальність електронних сервісів служби зайнятості значно зросла. Ми завжди прагнемо до вдосконалення своєї роботи. Тому лише протягом останніх декількох років в діяльність Служби запроваджено соціальні послуги нового покоління, що передбачають врахування індивідуальних потреб, вимог та можливостей пошукачів роботи і роботодавців. Зокрема, зручним є сервіс «Електронний кабінет роботодавця» (www.dcz.gov.ua/cabinet), що  скорочує витрати часу для відвідування служби зайнятості та сприяє взаємодії роботодавців з фахівцями. «Електронний кабінет роботодавця» – це персональне робоче місце роботодавця, доступ до якого відкритий, як з персонального комп’ютера, так і з мобільного телефону», – відмітив Григорій Дендемарченко.

За словами директора обласного центру зайнятості лише протягом останніх 3-х років співпраці з Золотоніським маслоробним комбінатом, служба укомплектувала понад 30 заявлених вакансій. Безробітні були працевлаштовані на посади: виробника та пресувальника сиру, водія автотранспортних засобів, лаборанта, технолога, механіка, апаратника стерилізації та охолодження молока, налагоджувальника устаткування, приймальника молочної продукції та ін. Більше 10 осіб взяли участь у роботах тимчасового характеру з прибирання цехів та благоустрою території підприємства.

У свою чергу, Сергій Решетняк розповів про діяльність підприємства, нові проекти та повідомив про актуальну потребу в кадрах, зокрема, за професіями водія навантажувача та маслороба.

Зі слів роботодавця, нині чисельність працівників складає 528 осіб, а середня заробітна плата становить 11 000 грн. Золотоніський  маслоробний комбінат одне з найкращих підприємств молокопереробної промисловості України. Поєднання досвіду молочного виробництва та знань молодих спеціалістів дозволили виробити власну, «особливу» технологію виробництва сухих молочних сумішей та масла. У 2006 році на підприємстві встановлено нову технологічну лінію для виробництва твердих сирів, тому сьогодні Золотоніський маслоробний комбінат — це високорозвинене підприємство з повністю автоматизованим процесом.

Враховуючи результати попереднього досвіду співпраці, сторони домовились, що

поряд із застосуванням традиційних форм взаємодії (підбір працівників необхідної кваліфікації, а у разі потреби сприяння їх підготовці та перепідготовці, надання компенсації єдиного соціального внеску при працевлаштуванні певних категорій громадян, юридичної допомоги стосовно застосування законодавства про зайнятість тощо), будуть враховані нові форми роботи, що розроблені з метою максимального наближення послуг служби зайнятості.