У Чигиринській громаді є своя унікальна традиція – «Сузір’я таланту» – церемонія нагородження  дітей, які з юних років вражають своїми здібностями, розумом та творчістю.

– Днями громада привітала найкращих учнів, які показали високий рівень знань, стали переможцями й призерами олімпіад з базових дисциплін, конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої Академії наук, інших інтелектуальних творчих, спортивних конкурсів та фестивалів, як обласного так і всеукраїнського рівнів, – розповів Віталій Синяков, начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Чигиринської міської ради. – На церемонії голова громади Віктор Харченко вручив нагороди (статуетки Зірки таланту та флеш-карти)  52 переможцям у 7 номінаціях.

Зокрема, у  номінації «Спорт» отримали Зірку таланту Максим Сірий-Козак, який зайняв призове місце у Всеукраїнських змаганнях з мотокросу «Кубок Горішніх Плавнів» та Єлизавету Юлкіну, яка перемогла в обласному турнірі з боксу серед дівчат, обласних відбіркових змаганнях з боксу, Всеукраїнських змаганнях з боксу серед дівчат (серед досягнень Єлизавети – і звання Кандидата в майстри спорту, присвоєне їй у 2020 році).

У номінації «Колективи» відзначено команду «SPIN», яка здобула перемогу в відбірковому  фестивалі з робототехніки, та вокальний колектив «Веселі нотки», який став переможцем у Відкритому мистецькому фестивалі-конкурсі вокального мистецтва «Пісенні крила Чураївни» та фестивалі-конкурсі «Скарбничка майбуття».

Між блоками нагороджень у кожній із номінацій, присутнім дарували свої таланти  вихованці Чигиринської музичної школи та Центру культури, дозвілля та спорту.

У рамках свята відзначили і  наставників молодих талантів. За натхненну працю, творчі здобутки, вміння надихати учнів і запалювати іскри таланту в дитячих душах міський голова Віктор Харченко вручив Подяки міської ради вчителям та наставникам  талановитих дітей та зробив подарунок – торт всім учасникам свята.

Оксана Савіцька