Сучасний ремонт, нове необхідне обладнання та навіть дорожня карта пацієнта. У Смілянській міській лікарні запрацювало відділення екстреної медичної допомоги. Як наголосив очільник Черкащини Олександр Скічко, який завітав на відкриття, нова якість послуг для смілян стала доступною завдяки програмі Президента України #ВеликеБудівництво.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

У відділенні провели масштабні роботи. Окрім видимого капітального ремонту приміщень, оновлення устаткування, тут оновили внутрішні мережі: водопровід, опалення, каналізацію, вентиляцію, пожежну сигналізацію. Тут є власний новий апарат УЗД, очікують встановлення томографа.– Така онова в лікарні коштувала майже 7 млн грн, – зазначив Олександр Скічко. – Останніми роками Сміла часто була на слуху, але не з того ракурсу, як хотілося б. Тому мені особливо приємно змінювати цю традицію. Сьогодні мав хороший привід приїхати до міста – відкрили сучасне відділення екстреної медичної допомоги у Смілянській міській лікарні. Мрію, щоб усі тутешні відділення були такими, як нововідкрите. Розвиток медичної інфраструктури є одним із пріоритетів роботи нашої команди. На цей рік маємо багато планів із реконструкції лікувальних закладів області та купівлі потрібного обладнання.

Проведений ремонт та придбання обладнання, перекоаний головний лікар закладу Микола Стогній,  допоможе значно покращити якість надання послуг пацієнтам та комфортність роботи медичних працівників. Та додав, що в закладі готові до розширення штату, аби надавати якісні послуги більшій кількості потребуючих.– Окрім основних оновлень ви ще можете побачити так звану «дорожню карту пацієнта», – розповів про новацію головний лікар. – Червоними, жовтими та зеленими стрічками помаркований напрямок до кабінетів, де пацієнтам надаватимуть допомогу. Приміром, за червоною стрічкою направляємо тяжким пацієнтів у відділення диференціальної діагностики інтенсивної терапії або протишокові палати, де вони отримують невідкладну медичну допомогу.

Натепер у закладі працюють майже 350 медичних працівників. Щорічно стаціонарну медичну допомогу отримують до 10 тис. пацієнтів. Лікарня внесена до переліку закладів, де лікують ковідних недужих. З жовтня 2020 року і до сьогодні в лікарні перепрофілювали 192 ліжка для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.