За принципової позиції прокуратури Господарським судом Черкаської області скасовано незаконне рішення міської ради про припинення права постійного користування за навчальним закладом на земельну ділянку, розміщену в центральній частині м. Умані, вартістю 3,5 млн грн.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Прокурори встановили, що органом місцевого самоврядування у 2019 році, з метою подальшого відчуження землі у приватний сектор, всупереч чинного законодавства прийнято рішення про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею понад 1 тис. кв. м, яка охоплює територію навчального закладу, що стало передумовою для порушення права останнього на користування землею, зменшення матеріально-технічної бази закладу освіти та перешкоджало здійсненню профільного навчального процесу.

Зокрема, частина земельної ділянки використовувалася для стоянки та зберігання навчальних транспортних засобів, як асфальтована площадка на території комбінату.

Це і стало підставою для звернення Уманської окружної прокуратури до суду з відповідним позовом. Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо повернення вказаного майна міжшкільному навчально-виробничому комбінату.