У Черкасах затримали лейтенанта НГУ на незаконному збуті переробленої вогнепальної зброї.

Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, передає ChesnoNews.

Установлено, що офіцер, будучи начальником озброєння технічної частини однієї з військових частин Національної Гвардії України, розташованої в Черкасах, 30 квітня продав громадянину, який діяв під контролем правоохоронних органів, за 5 тисяч гривень пістолет “BLOW”. При цьому в конструкцію пістолета саморобним способом були внесені зміни, а саме – видалено захисний елемент в каналі ствола.

Уже 25 травня задокументовано повторний факт збуту правопорушником зброї. Після збуту трьох пістолетів та одержання коштів у сумі 7 500 гривень, торговця зброєю затримали.

До того ж в автомобілі підозрюваного виявили чотири пістолети марки “BLOW”, а у його домоволодінні – понад 100 бойових набоїв різного калібру, ще один пістолет та 8 магазинів, а також обладнання для внесення змін до конструкції зброї.

Затриманому офіцеру повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Нині готується клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу.