Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Державного підприємства «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» за період з 01.01.2017 по 31.12.2020 виявили фінансових порушень на загальну суму 1,5 млн гривень.

Про це інформує пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Під час проведення ревізії встановлено порушення щодо завищення суми витрат (завищення вартості будівельних робіт, завищення вартості послуг по лісозаготівлі), заниження суми інших доходів (лишки ТМЦ), які вплинули на визначення фінансового результату, формування чистого прибутку та визначення частини чистого прибутку (доходу), що вилучається до державного бюджету. Зазначене призвело до ненарахування і неперерахування до державного бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємства на загальну суму 152,20 тис. гривень.

Підприємством проведено оплату послуг із заготівлі та трелювання деревини із завищеною вартістю через включення надавачами послуг до калькуляцій послуг непідтверджених документально витрат, пов’язаних з відрядженнями працівників, амортизацією основних засобів та інших необоротних активів.

Встановлено оплату завищеної вартості по поточних ремонтах приміщень та будівель Квітчанського та Кумейківського лісництв через неврахування обґрунтованої величини загальновиробничих витрат,  включення подвійної розцінки, адміністративних витрат та прибутку у вартість будівництва, необгрунтованого включення зворотніх сум.

Під час ревізії частину чистого прибутку (доходу) перераховано до державного бюджету, зайво сплачені кошти повернуті надавачами послуг на рахунок підприємства.

За допущені порушення законодавства з фінансових питань 10 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 164-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладення штрафів на суму 1,9 тис. гривень.

Про результати ревізії проінформовано Головне управління Національної поліції в Черкаській області, Управління Служби безпеки України в Черкаській області, Черкаську обласну прокуратуру, Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області, Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

В Управлінні діє телефонна «гаряча лінія» 63-85-90.