Звенигородські лісівники спільно з активними представниками громади облаштували лісове джерело «Їсківка», що знаходиться у Вільхівецькому лісництві (квартал 138, виділ 4). Як стверджують місцеві мешканці, джерело має більш як столітню історію, а про його смачну цілющу воду знають й за межами Звенигородщини.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Такі гідрологічні об’єкти, що знаходяться на території держлісфонду, під постійною опікою лісівників. Тож повсякчас вони відновлюють занедбані, доглядають діючі, оновлюють вже облаштовані лісові джерела, аби всі охочі мали змогу напитися чи набрати з собою кришталево-чистої джерельної, завжди холодної води, а ще з приємністю перепочити в лісі.
За словами місцевих жителів, кілька років тому старе джерело «Їсківка», знане тут ще з довоєнних років, висохло, проте трохи вище пробилось нове. Згодом відновилося й старе джерело, що дуже порадувало його відвідувачів. Так, восени минулого року звенигородські лісівники зробили дерев’яне накриття та встановили східці, облаштували містки та підходи, щоб за будь-якої погоди було зручно та комфортно набрати джерельної води. А вже цьогоріч розмістили інформаційні аншлаги, стенди та таблички, на яких зазначили показники лабораторних досліджень, розмістили загальну інформацію про користь джерельної води, картографічні дані та іншу корисну інформацію.