Днями фахівчиня Черкаського міського центру зайнятості Оксана Тесленко разом з регіональним координатором по зв’язкам з громадськістю від уповноваженого ВРУ з прав людини Людмилою Проценко повели профорієнтаційні уроки на тему «Права дитини в інтернеті», «Вакансії в інтернеті: ставити плюсик чи ні?» для учнів 8-10-х класів Черкаської загальноосвітньої школи № 4.

Про це інформує Черкаський міський центр зайнятості, передає ChesnoNews.

Мета уроків – розповісти учням про важливість правильного вибору професії, безпечний вибір вакансій та про права дитини в мережі Інтернет.

«Доступ до Інтернету і комп’ютерна грамотність є складовими таких прав дитини, як право на: свободу вираження поглядів та інформацію, свободу думки, об’єднань, права на освіту тощо. І ми не можемо обмежувати дітей у цьому праві. Але не завжди використання Інтернету дитиною є безпечним, тому необхідно піклуватися про цифрову безпеку дітей у школі та вдома. Наприклад, уникати публічних Wi-fi, придумувати складні паролі, використовувати разом із дітьми двофакторну автентифікацію в соцмережах. А ще важливо нагадувати дітям про аналіз інформації, яку вони щодня споживають, щоб розвивати їхнє критичне мислення.  Висновок у тому, що інтернет, хоч і надає значну кількість можливостей, та все ж сповнений ризиків для дітей. Говорячи просто мовою, його можна порівняти з містом, де є багато красивих затишних місць та приємних людей, але є й місця, у які краще не заходити та люди, із якими краще не заводити розмову» – наголосила Людмила Проценко.