Весняно-польові роботи – напружений етап річного циклу агропромислового виробництва, адже у березні – квітні сільськогосподарськими підприємствами виконується близько третини річного обсягу транспортних робіт у полі.  Недарма в народі говорять: «Весняний день рік годує».

Про це інформує Чорнобаївська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Оскільки якість виконання робіт і безпека праці залежить від навиків та вмінь самих працівників, щорічно у Чорнобаївській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості зареєстровані безробітні проходять курси цільового призначення за навчальною програмою «Безпека праці при виконанні робіт з технічного обслуговування автотранспортних засобів, тракторів та сільськогосподарських машин». Нещодавно 20 осіб вже завершили навчання на замовлення роботодавців та отримали посвідчення. Це сприяло забезпеченню достатньо високого рівня професіоналізму робітників, їх конкурентоспроможності та працевлаштування.

Протягом навчального процесу слухачі оволоділи в повному обсязі необхідними знаннями та навичками, які повинні бути притаманні трактористу-машиністу сільськогосподарського виробництва та водію автотранспортних засобів.

«Професійне навчання безробітних завжди дає позитивний результат у співпраці з місцевими роботодавцями» – підсумовує заступник директора районної філії Леонід Пшенишний.