Молода жителька Золотоніщини Олександра Ілляшенко у 2020 році стала випускницею Смілянського промислово-економічного коледжу, а в руках тримала диплом з омріяної спеціальності «інженер з програмного забезпечення комп’ютерів».

Про це інформує Золотоніська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Пошуки першого місця роботи Олександра розпочала у рідному селі. Однак, роботи за освітою дівчині знайти не вдалося.

«У коледжі я отримала ґрунтовні знання з комп’ютерної техніки та програмного забезпечення. Розуміла, що перше робоче місце мало б бути певним стартом у професійному розвитку. Деякий час стажувалася на посаді адміністратора, але так і не пішла туди працювати. Влаштувалася на місцеве підприємство. Там запропонували роботу свинаря. Оскільки сидіти без діла не звикла, пішла працювати не за освітою, а тим часом продовжувала пошуки», – розповіла Олександра.

Пропрацювавши один рік в агрофірмі та переконавшись, що хороша робота має приносити не лише стабільний прибуток, а й задоволення, дівчина звільнилася та звернулася за допомогою до Золотоніської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Разом зі своїм кар’єрним радником безробітна розпочала пошук підходящої роботи.

Дівчина активно відвідувала профорієнтаційні заходи Золотоніської міськрайонної філії, що дало їй змогу не лише оволодіти навиками самопрезентації та складання резюме, а й впевнитися у власних силах.

Разом з профконсультантом міськрайонної філії, Олександра склала резюме та направила його до Піщанської сільської ради на вакантну посаду державного службовця. Після передачі від органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування значної частини повноважень, ресурсів та відповідальності, сільська рада шукала працівника на посаду діловода.

Олександра успішно пройшла співбесіду і отримала бажану роботу.

«Ми й надалі докладатимемо максимум зусиль, щоб кожен житель Золотоніщини, який потребує допомоги, знайшов роботу, яка б приносила йому стабільний дохід та задоволення»,- зазначає директорка Золотоніської міськрайонної служби зайнятості Людмила Павліченко.