Уманська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості продовжує виплати компенсацій фактичних витрат роботодавцям на сплату єдиного внеску за працевлаштування пошукачів роботи на нові робочі місця. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного.

Про це інформує Уманська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

За інформацією Уманської районної філії, з початку дії Постанови КМУ № 347 від 15 квітня 2013 року, цією послугою в Уманському районі скористалися 33 роботодавця, які працевлаштували 52 безробітних.

Яскравим прикладом такої співпраці є результати роботи з приватним підприємцем Миколою Шарапанюком, який на умовах створення нових робочих місць працевлаштував 5 безробітних громадян. Це клієнти районної служби зайнятості передпенсійного віку, люди з інвалідністю та одинока мати, яка виховує дитину віком до 14 років. Працевлаштуванню безробітних передувало стажування безпосередньо на робочому місці.

«Співпраця служби зайнятості з роботодавцями району з питань працевлаштування безробітних шляхом надання компенсацій є економічно вигідною для них та дає можливість вирішення питання працевлаштування безробітних, в першу чергу – осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій», – відмічає директор Уманської районної філії Василь Скрипник.