Нещодавно директор Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Леонід Микитенко та начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Оксана Шпунт відвідали Шевченківську територіальну громаду.

Про це інформує Звенигородська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Під час візиту відбулися зустрічі із старостами Будищенського, Пединівського, Боровиківського, Тарасівського старостинських округів та керівництвом Шевченківської територіальної громади.

У рамках робочої зустрічі проаналізовано результати співпраці територіальної громади із службою зайнятості, шляхи подолання безробіття на селі, тимчасової зайнятості мешканців громад та легалізації зайнятості.

Так, з початку поточного року за сприяння районної служби зайнятості працевлаштовані 23 жителі Шевченківської громади, 11 з них пройшли професійне навчання за направленням Звенигородської районної філії.

У свою чергу, головний спеціаліст муніципальних ініціатив та інвестицій Шевченківської ТГ Сергій Костяний розповів про перспективи розвитку інфраструктури території громади та позитивно охарактеризував співпрацю із службою зайнятості у напрямку організації тимчасової зайнятості.

Особливу увагу було приділено одному з дієвих напрямків активної політики зайнятості населення – організації громадських робіт. Вони сприяють пом’якшенню соціальної напруги на ринку праці та забезпечують фінансову підтримку безробітних у період пошуку ними постійної роботи.

З початку 2021 року укладено 3 договори із Виконавчим комітетом Шевченківської сільської ради на організацію та проведення громадських робіт на території громади. На сьогодні згідно укладеного договору на громадських роботах задіяні 6 безробітних осіб.

У форматі активного спілкування було окреслено шляхи подальшого вдосконалення співпраці та соціального партнерства.