Зшити Україну найдовшою дорогою та з’єднати схід та захід єдиною магістраллю планують вже цього року до 30 річниці Незалежності. Протяжність нового автошляху становитиме майже 1400 км. В Укравтодорі хочуть відремонтувати понад 600 км автошляху у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Новий маршрут М-30 Стрий – Ізварине об’єднав дві колишні дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине.

Минулого тижня відбулась робоча поїздка Андрія Івка, директора Департаменту розвитку доріг та Дениса Дорошенка, начальника відділу аналізу якості доріг Департаменту до Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської та Донецької областей. Спільно з представниками служб автомобільних доріг в областях вони проінспектували хід виконання реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів майбутньої дороги М-30 Стрий – Ізварине.

Вже завершили роботи на 7 км у Черкаській області, та відремонтували 45 км у Дніпропетровській області (Криничанський пост – м. Дніпро).