За цим проєктом Червонослобідської громади, створення системи відеоспостереження планується у чотирьох громадах Черкаського району (Білозірська, Леськівська, Червонослобідська, Березняківська). Це один із двох проєктів регіонального розвитку, що будуть реалізовані на Черкащині коштом секторальної підтримки.

– Подібних проєктів в області ще не реалізовувалося, – констатує голова Червонослобідської громади Олександр Литвиненко. – Реалізація цього проєкту дозволить  покращити стан громадського правопорядку і безпеки на території громади, створити безпечні та комфортні умови проживання для її людей.

– У громаді все готово до реалізації проєкту – чекаємо лише спрямування державних коштів, – зазначає  спеціаліст І категорії  відділу земельних відносин, ЖКГ, екології, соціально-економічного розвитку та інвестування Червонослобідської сільської ради Вероніка Шуляк. – Загалом, у селах громади буде встановлено 91 відеокамеру, місця для їх встановлення  обирались найбільш відвідувані, та за рекомендаціями поліцейського офіцера громади.

Оксана Савіцька