Нові автомобілі екстреної медичної допомоги вже прямують у райони. Ключі від 22 машин сьогодні вручив бригадам «швидкої» очільник Черкащини Олександр Скічко. Кожна така онова для екстренки – це врятовані життя черкащан.

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Вісім автомобілів придбали завдяки фінансуванню з державного бюджету, 14 – власним коштом обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Загалом спрямували на придбання нового автотранспорту близько 44 млн грн.– Понад 193 тисячі викликів за рік, «ковідне» навантаження, часто екстремальні умови роботи – це будні наших медиків, які працюють на «швидкій», – зазначив голова ОДА. – Їхня передова – життя і здоров’я черкащан. Тож дякую кожному з них від усієї громади, бо те, що вони роблять – неоціненне. Сьогодні нас зібрав гарний привід – напередодні дня медика частково оновили автопарк. Запевняю, це – не останній такий «транш» до кінця року.

Додамо, в області екстрену медичну допомогу надає КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», до складу якого входить 5 станцій «швидкої» допомоги. Наразі в автопарку установи півтори сотні автомобілів, 56 з яких уже підлягають списанню, адже перевищили строк експлуатації в рази.Водночас Олександр Скічко нагадав, що будівництво Центру екстреної допомоги на його контролі. Цей проект планують реалізувати вже наступного року.

– Наразі медицина для обласної влади у пріоритеті, – підсумував посадовець. – Адже це – про життя кожного з нас, про нову якість надання медичних послуг. Вручаючи ключі від автівок, не можу не нагадати про ще один масштабний проект, який змінює Черкащину – #ВеликеБудівництво. Завдяки ньому відновлюємо ключові напрямки, а незабаром візьмемося за більш дрібні, але не менш важливі в роботі медиків «швидкої» територіальні дороги.