За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури  та  за оперативного супроводу Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, , 15.06.2021 у порядку п. 1 ч. 1 ст. 208 КПК України затримано старшого дізнавача сектору дізнання Уманського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, який вимагав неправомірну вигоду у розмірі 2000 доларів США за повернення вилученого автомобіля «Audi» А6.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, 15.06.2021, близько 16 год. 00 хв. старший дізнавач СД Уманського РУП ГУНП в Черкаській області перебуваючи поряд з приміщенням Уманським РУП ГУНП в Черкаській області під час зустрічі з заявником,  одержав від нього частину неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів США після чого був затриманий.

З метою уникнення кримінальної відповідальності та знищення доказів затриманий намагався з’їсти отримані грошові кошти.

Наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Досудове розслідування указаного кримінального правопорушення здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

У разі доведення вини за вчинення зазначеного злочину особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.