– Яким чином в Україні відбувається більшість призначень? Шляхом «конкуренції» олігархів за можливість поставити на важливу посаду «свою» людину. Усі 30 років незалежності України олігархи продовжували впливати на всі призначення у країні. Політики повинні конкурувати розумом, знаннями, управлінськими рішеннями, – переконаний  депутат Черкаської обласної ради, очільник фракції «Слуга Народу» Анатолій Яріш.  

Як відомо, на розгляді Парламенту із початку червня знаходиться поданий Президентом  законопроект №5599 про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів). За прогнозами, новий закон, що обмежить   вплив  олігархократії на політичну та медійну сфери, ВРУ повинна прийняти уже восени.

Голова депутатської фракції «Слуга Народу» у Черкаській обласній раді  Анатолій Яріш заявив про цілковиту підтримку фракцією ініціативи Президента.

– Цей законопроект спрямовано не лише на мінімізацію суто олігархічних впливів – він є лакмусовим папірцем для політиків, оскільки  не підтримувати його можуть лише політики та політичні сили, тією чи іншою мірою підпорядковані олігархату. І голосування за проект цього закону у ВРУ також продемонструє зацікавлених у зростанні політичного впливу олігархії, – зазначив  Анатолій Яріш.  – З огляду на це ми, депутати фракції «Слуга Народу» Черкаської облради, і закликаємо Верховну Раду України невідкладно прийняти проект закону №5599 – як такий, що не створює жодних загроз для чесних політиків та бізнесменів і спрямований на захист інтересів держави.

Оксана Савіцька