Стартував проєкт із цифровізації міста Черкаси та Черкаської області — Digital Cherkasy. За підтримки Міністерства цифрової трансформації України місто та область об’єднуються для швидкої та ефективної цифрової трансформації та виступають єдиною командою, яка займатиметься цифровізацією публічних послуг, а також реалізацією проєктів у сферах освіти, екології, економіки, інфраструктури, медицини, туризму, відкритих даних і безбар’єрності.

Команда Digital Cherkasy працюватиме над створенням сучасного та безпечного регіону через:

  • розвиток IT-інфраструктури підприємств і регіону в цілому;
  • уніфікацію сайтів і створення мобільних застосунків;
  • автоматизацію роботи місцевих органів влади;
  • створення умов для доступного та комфортного отримання послуг за допомогою IT-технологій;
  • використання відеосистем і штучного інтелекту;
  • аналіз big data для більш ефективного управління процесами.

«Ми керуємось чіткими принципами: залучення жителів до теми цифрової трансформації, безперервний розвиток області як приклад для інших регіонів. Усе, що не онлайн, має бути онлайн, ефективність усіх процесів і електронний документообіг. Цілеспрямовано будуємо Черкащину у смартфоні», — говорить голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Очільник області зауважує, що замість черг і бюрократії будуть зручні сервіси в різних сферах, розвиток цифрової економіки та підвищення конкурентоспроможності, розвиток нових цифрових професій та ІТ-індустрії, антикорупція.

«Черкащина — моя мала батьківщина. Я тут народилася та ходила до школи. Тому це регіон, який назавжди в моєму серці. І я зроблю все для того, щоб допомогти місцевій владі, місцевому бізнесу та місцевим мешканцям здійснити цифровий прорив. Час робити радикальні зміни», — каже заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.