«Черкаси зробили впевнений крок до створення єдиної системи громадського транспорту та забезпечення дійсно якісних й зручних міських перевезень», – так характеризує міський голова Анатолій Бондаренко співпрацю із компанією «Dozor».

Про це іформує пресслужба Черкаської міськради, передає ChesnoNews.

За словами начальника управління транспорту Віталія Москаленка, на сьогодні компанією «Dozor» на 100 % облаштовано GPS-трекерами всі тролейбуси міста та на 50 % маршрутні автобуси (зі 160, що працюють на лінії, у 85 встановлено обладнання). До кінця місяця планується обладнати трекерами весь рухомий транспорт у Черкасах та встановити ще інформаційні табло на найбільш завантажених зупинках, що будуть прив’язані до цієї системи й відображатимуть інформацію про наближення громадського транспорту.

Вже з початку цього року система успішно працює: рух автотранспорту можна бачити в режимі реального часу через відповідні мобільні додатки «DozoR City» або «MapaMagic», що доступні для вільного завантаження для різних мобільних систем. Там представлена додаткова інформація про тип транспорту, його маршрут, час прибуття та додаткова інформація для людей із особливими потребами і мам із візочками.

Програма гарантує не тільки відповідальність перевізників перед жителями міста, але є також корисною для власника транспортного бізнесу, адже дозволяє відстежувати вихід автобусів на маршрути, контролювати ефективність їх роботи, витрати пального тощо.

– Ми маємо всю необхідну базу, аби поглиблювати транспортну і цифрову реформи у місті Черкаси, масштабуючи ці нововведення на район і область загалом. Потужним інструментом у цьому є нещодавно запроваджений проект із цифровізації міста Черкаси та Черкаської області – Digital Cherkasy… І наступним нашим кроком має стати впровадження електронного квитка та інших сервісів, які дозволять моніторити пасажиропотік та аналізувати найбільш завантажені чи навпаки – «перевантажені транспортом» лінії, краще організувати всю систему загалом, щоб кожен район міста був у рівних умовах, – наголосив заступник міського голови Павло Валенчук.