У Черкаському державному технологічному університеті відзначили студенток-дизайнерок, які розробляли проєкти для музею майбутнього собору на площі 700-річчя Черкас.

Про це інформує пресслужба ЧДТУ, передає ChesnoNews.

Днями до ЧДТУ завітали представники духовенства Черкаської єпархії Православної церкви України, аби вручити відзнаки студенткам-дизайнеркам університету, які у межах навчальної програми розробили дизайн-проєкти церковного музею на першому рівні церкви Всіх святих землі Української, що нині зводиться на площі 700-річчя Черкас.

Залучення молоді до розроблення такого проєкту відбулося за ініціативи голови благодійної організації «Благодійний фонд Преподобного Сергія Радонезького» Володимира Зозулі та за сприяння керівництва Черкаського державного технологічного університету.

– Черкаський державний технологічний університет завжди тішиться результатам фахової співпраці, адже без студентів не було б проєкту. Добре, коли є попит на молодих фахівців, які мають можливість продемонструвати свій талант. Сьогодні важливо, щоб студенти розвивалися та набували професіоналізму, а така співпраця надає можливості для самореалізації, – наголосив ректор ЧДТУ Олег Григор.

Після ознайомлення з п’ятьма різними дизайн-проєктами, які представили студентки освітньої програми «Дизайн середовища», митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та протоієрей Православної церкви України, настоятель храму Всіх Святих землі Української Ігор Ярославський привітали авторок дизайн-проєктів та вручили відзнаки Єлизаветі Іщенко, Антоніні Циганок, Анастасії Мороз, Юлії Демчук, Каріні Шепель та керівнику проєктної групи – старшому викладачу кафедри дизайну ЧДТУ Григорію Депутату.

За результатами огляду та обговорення студентських робіт переможцем визнано проєкт студентки групи ДЗ-72 Єлизавети Іщенко, який і буде втілено у соборі.

– Для нас це була особлива робота, адже ми вперше мали змогу попрацювати із сакральними об’єктами, а для молоді це виявилося чудовою нагодою продемонструвати своє індивідуальне сприйняття простору, – зазначив керівник проєктної групи Григорій Депутат.