У неділю, 27 червня, на «Черкаси-Арені» змагатимуться у восьми дисциплінах та на набережній Дніпра з велоспорту.

Протягом дня на двох локаціях пройдуть змагання у таких дисциплінах: легка атлетика (біг 100м, 400м і 1500м, штовхання ядра, метання диску, стрибки в довжину) паверліфтинг (жим лежачи), веслування на тренажерах (спринт 1 хв, витривалість 4 хв) та велоспорт.

До участі у змаганнях зареєструвався 131 ветеран та військовослужбовець, які представлятимуть 21 регіон України.

Розклад всеукраїнських змагань «Ігри Нескорених. Черкаси»:

Урочисте відкриття Ігор Нескорених. Черкаси — 9:00

Легка атлетика, паверліфтинг, веслування на тренажерах) — 10:00 – 14:30

Церемонії нагородження переможців — 12:00, 14:30

Локація: Черкаси, Центральний стадіон, вул.Смілянська, 78

Змагання з велоспорту — 15:00 – 17:00

Церемонія нагородження переможців —17:00

Локація: Черкаси, вул.Козацька, 2 (набережна)

Про Ігри Нескорених

«Ігри Нескорених» (eng. Invictus Games), засновані Його Високістю Герцогом Сассекським в 2014 році, — міжнародні змагання для ветеранів та військовослужбовців, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки.

Україна долучилась до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада, у 2018 році — в австралійському Сіднеї. У травні 2020 р. міжнародні змагання мали відбутися у Гаазі, проте у зв’язку карантинними обмеженнями, викликаними COVID-19, вони були перенесені на 2021 рік.

Мета проекту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення та соціальної інтеграції. Команда проєкту сприяє розвитку та популяризації спорту як дієвої реабілітації серед поранених бійців, а також спонукає суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

За час існування в Україні проект розширив спортивні дисципліни, доступні для ветеранів, сприяв запуску державної системи спортивної реабілітації поранених військовослужбовців та ветеранів, змінив життя сотень ветеранів та їхніх родин, а також мобілізував суспільство на підтримку українських бійців на шляху до повернення до мирного життя після війни.

Організатори

Організацію змагань здійснює Міністерство ветеранів України спільно з Центром стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» та БФ «Повернись живим» за підтримки Черкаської міської ради та Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.