До 25-річчя з дня прийняття Основного Закону країни в Черкаському державному технологічному університеті вирішили увіковічити пам’ять відомого українського політика, уродженця Черкас, колишнього проректора з навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту, народного депутата України другого, третього та шостого скликань, одного з творців Конституції України, прийнятої 28 червня 1996 року, Михайла Сироти.

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

Рішенням Вченої ради (протокол №3 від 22.06.2021) ім’я видатного державотворця присвоєно навчальному корпусу ЧДТУ № 3. Саме в цьому корпусі Михайло Дмитрович навчався та працював,  тут знаходиться меморіальна дошка пам’яті відомого політика. Вікна цього корпусу виходять на Площу знань, де височіє погруддя Михайла Сироти.

Тим же рішенням Вченої ради було засновано щорічну Премію «батька» Конституції України Михайла Сироти за вагомі наукові досягнення здобувачів вищої освіти Черкаського державного технологічного університету  за мультидисциплінарним напрямом.

Михайло Дмитрович Сирота народився в Черкасах у родині науковців та пройшов шлях від студента до проректора із навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту  (нині – Черкаський державний технологічний університет). У день ухвалення Конституції України народний депутат України Михайло Сирота упродовж 15 годин простояв за трибуною Верховної Ради України, відстоюючи права та обов’язки громадян України, прописані в новому Основному Законі держави, за що й отримав почесне народне визнання, як «батько української Конституції».