Слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області при оперативному супроводі УСР в Черкаській області ДСР НПУ та під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно групи осіб, які зловживаючи своїм службовим становищем у період 2018-2020 років, незаконно заволоділи коштами однієї із територіальних громад Золотоніського району Черкаської області в сумі 503 523,01 гривень під час виконання ряду договорів на проведення робіт з ремонту дорожнього покриття.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Наразі обвинувальний акт відносно двох організаторів (в тому числі колишнього сільського голови) та трьох виконавців за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем вчинене організованою групою) та ч. 2  ст. 366 КК України (Службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), скеровано до суду для розгляду по суті.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.