Фахівці Чорнобаївської районної служби зайнятості завжди раді сприяти учнівській молоді в усіх починаннях. Дуже приємно, що сучасна молодь цікавиться діяльністю, послугами служби зайнятості, регіональним ринком праці та досліджує чинники, що сприятимуть зменшенню безробіття.

Про це інформує Чорнобаївська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, дев’ятикласниця Чорнобаївської загальноосвітньої школи № 1 Даша Гонтар – учениця Малої академії наук України спільно з науковим керівником-вчителем вищої категорії Тетяною Лукашенко та фахівцями Чорнобаївської районної служби зайнятості досліджувала сутність молодіжного безробіття як соціального явища, аналізувала основні проблеми безробіття молоді в Україні.

Нещодавно завершився III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких проєктів Малої академії наук України, на якому Даша представляла Черкаську область в секції «Мікроекономіка та макроекономіка».

Школярка здобула перше місце з роботою на тему: «Проблеми безробіття молоді та шляхи їх вирішення». У фіналі змагалися кращі з кращих – 1100 конкурсантів, серед яких – 38 представників Черкащини. Загалом цей захід об’єднав понад 100 тисяч юних науковців з усієї країни.

Переможців на церемонії закриття фіналу оголошував зірковий гість Сергій Притула, який назвав Дашу «майбутнім Міністром економіки України».

Коли молода науковця приїхала додому після конкурсу, фахівці Чорнобаївської районної служби зайнятості подякували Даші за проявлений інтерес до питань молодіжного безробіття, вручили заохочувальні подарунки та побажали дівчині не зупинятися на досягнутому і впевнено йти вперед до своєї мети.

«Мені та моїм колегам за честь співпрацювати з талановитою молоддю. Для новоутвореної Чорнобаївської громади в своїй роботі Даша розробила проєкт «Дорожня карта подолання молодіжного безробіття» та «Трекер руху» – систему моніторингу того, як громада рухається у напрямку працевлаштування молоді. Апробація цього проєкту була представлена на сесії селищної ради, викликала великий резонанс і схвалення. Переконана, що це лише початок її успішного старту», – прокоментувала завідувачка сектору профорієнтації Чорнобаївської районної служби зайнятості Ольга Ведмідь.